01 octombrie 2013

O ceasca de cafea in doi

Un profesor de filozofie statea in fata clasei avand pe catedra cateva lucruri…

Cand ora a inceput, fara sa scoata un cuvant, a luat un borcan mare gol, pe care a inceput sa-l umple cu mingi de tenis. I-a intrebat pe studenti daca borcanul era plin si acestia au convenit ca da.

Profesorul a luat atunci o cutie cu pietricele pe care le-a turnat in borcan, scuturandu-l usor. Pietricelele au umplut golurile dintre mingile de tenis. I-a intrebat pe studenti daca borcanul este plin, iar acestia au zis da.

Profesorul a luat dupa aceea o cutie cu nisip pe care l-a turnat in borcan. Firesc, nisipul a umplut de tot borcanul. I-a intrebat pe studenti daca borcanul este plin, iar acestia au raspuns ca da.

Atunci profesorul a scos de sub catedra doua cesti cu cafea, pe care le-a turnat in borcan, umplandu-l de aceasta data definitiv. Studentii au inceput sa rada.

Dupa ce hohotele s-au domolit, profesorul a spus: ” Acum as dori sa intelegeti ca acest borcan reprezinta viata voastra.” Mingile de tenis reprezinta lucrurile cele mai importante in viata: Familia, sanatatea, prietenii, pasiunile voastre.

Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteaza pentru voi: serviciul, casa, masina voastra, iar nisipul e restul lucrurilor marunte.

La fel si in viata, daca iti irosesti tot timpul si energia pentru lucrurile mici, nu vei avea niciodata timp pentru lucrurile importante pentru tine.

Unul dintre studenti a ridicat mana intreband ce reprezinta cele doua cesti de cafea. Profesorul i-a explicat ca indiferent cat de plina este viata cuiva, intotdeauna se gaseste timp pentru o ceasca de cafea intre doi prieteni.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu